Site logo

Mosaiek wordt gedreven door onderzoek


Naast dat wij vakkundige en creatieve architecten zijn is niets zeker. De wereld is telkens aan verandering onderhevig. Wij houden ons vakgebied en de wereld om ons heen en onze positie daarom telkens opnieuw tegen het licht. Het is een houding die wij al voor en tijdens onze studie hebben ontwikkeld. Het is eenzelfde houding als we bij studenten herkennen en zij bij ons. Om die reden onderhouden wij nauwe banden met het onderwijs en studenten.


Stage / vacature


Het delen van onze passie voor de architectuur is het liefste wat wij doen. Eigenlijk is het werken bij Mosaiek een opleiding op zich.

We bieden met regelmaat ruimte en een stageplek of werkplek aan goede studenten / medewerkers om samen de architectuur en de spannende randen en verrassende mogelijkheden van het vak te verkennen. Heb je serieuze interesse, bel ons.

Onderwijs


Sinds 2008 is Jos Halfweeg 10 weken per jaar gastdocent aan de TU Delft. Daarnaast met enige regelmaat gastdocent bij andere onderwijsinstellingen. Sinds 2018 is Jos verbonden aan de HKU in Utrecht en recent ook samen met architectuurfotograaf Katja Effting aan de ArtEZ Hogeschool in Zwolle waarbij in een driedaagse workshop de studenten werden uitgedaagd met andere ogen naar de wereld om hen heen te kijken en de nauwe relatie tussen o.a. licht, materiaal en vorm te ontdekken. Kortom hoe kun je door beter te leren kijken met de fotografie als middel een beter ontwerper worden. Inspirerende voorbeelden waren o.a. de architectuur van Peter Zumthor en Le Corbusier en de fotografie van Helene Binet en Lucien Herve.