Site logo

Mosaiek wordt gedreven door onderzoek


Naast dat wij vakkundige architecten zijn is niets zeker. De wereld is telkens aan verandering onderhevig. Wij houden ons vakgebied en de wereld om ons heen en onze positie daarom telkens opnieuw tegen het licht. Het is een houding die wij al voor en tijdens onze studie hebben ontwikkeld. Het is eenzelfde houding als we bij studenten herkennen en zij bij ons. Om die reden onderhouden wij nauwe banden met het onderwijs en studenten.


Stage


We bieden met regelmaat ruimte en een stageplek aan goede studenten om samen de architectuur en de spannende randen en mogelijkheden van het vak te verkennen.Heb je interesse, neem contact met ons op.

Onderwijs


Sinds 2008 is Jos Halfweeg gastdocent aan de TU Delft. Daarnaast met enige regelmaat gastdocent bij andere onderwijsinstellingen. Zoals recent samen met architectuurfotograaf Katja Effting aan de ArtEZ Hogeschool in Zwolle waarbij in een driedaagse workshop de studenten werden uitgedaagd met andere ogen naar de wereld om hen heen te kijken en de nauwe relatie tussen o.a. licht, materiaal en vorm te ontdekken. Kortom hoe kun je door beter te leren kijken met de fotografie als middel een beter ontwerper worden. Inspirerende voorbeelden waren o.a. de architectuur van Peter Zumthor en Le Corbusier en de fotografie van Helene Binet en Lucien Herve.